Szekszárd-Paksi Kft. - vízgazdálkodás

Már elindult a zöldmezős beruházás Majs-Ormánypusztán

Dátum: 2013. január 18.

A zöldmezős beruházással épülő sertéstelepen előreláthatóan évente kb. 25 ezer sertést nevelnek majd Majs-Ormánypusztán.

Mi a zöld mezős beruházás? Milyen előnyökkel jár a lakosság számára?
A zöldmezős beruházások nem kis kihívás elé állítják a kivitelezőket és a beruházókat. Ugyanis azt jelenti, hogy az épülő ipari létesítmény minden tekintetben teljesen új beruházás: új infrastruktúra, új épületek létrehozását jelenti. Általában a használatba vett földterület korábban mezőgazdasági művelés alatt állt, de sok esetben veszteségesen működtetett vagy kihasználatlan terület volt, amit újrahasznosítás céljából kerül átalakításra.
Általánosságban elmondható, hogy a zöldmezős beruházások hasznosak a lakosság számára. Hiszen cél az új munkahelyek teremtésére, és/vagy az adó, mint rendszeres bevételi forrás kiaknázása. A projektet nehézkessé teszi azonban sokszor az, hogy szigorú követelményeknek és környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelnie.
Majs-Ormánypusztán zöldmezős beruházásban épülő sertéstelep közműépítési munkái szeptemberben kezdődtek el, melynek kivitelezési munkáit a Szekszárd-Paksi Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft végzi. Ennek keretében kerül megvalósításra a komplett csapadékvíz elvezető rendszer, mely nyílt árokból, zárt csatornából, iszapfogó és csapadékvíz átemelő műtárgyból, valamint egy szigetelt csapadékvíz tározóból áll.
A hígtrágya elvezető rendszer kiépítése ugyancsak megoldandó feladat a Tolna megyei cég számára. Ezen felül a telepen belüli ivóvíz hálózat és locsolórendszer, valamint a szennyvízcsatorna hálózat a hozzá tartozó szennyvíztározókkal szintén a vállalat kivitelezési munkáinak része.
Jelenleg a csapadékvíz elvezető csatorna, valamint az ivóvíz hálózat építése van folyamatban, mely várhatóan ez év végéig 90%-ban készül el. A kivitelezés befejezése az előrejelzések szerint egy év múlva, 2013 novemberére prognosztizálható.
« vissza

Rólunk mondták

„Eldöntöttem, hogy csak olyan mélyépítő vállalkozót fogok megbízni, akinek saját emberei vannak, az alvállalkozókkal általában csak a gond van. Örültem, hogy a Szekszárd-Paksi Kft-ben megtaláltam azt az üzleti partnert, akire lehet számítani, és ráadásul saját kivitelező csapata van.”

Csoma József

Györe Község polgármestere

„A cég munkájával elégedett vagyok: határidők, minőség, korrekt hozzáállás, mind rendben volt.”

dr. Csonki István igazgató

KDTVIZIG Székesfehérvár

Ügyfélszolgálat

+36 74 505 890