Szekszárd-Paksi Kft. - vízgazdálkodás

Kaposszerdahely: cél az egészséges, tiszta lakókörnyezet

Dátum: 2014. március 04.

A szennyvízhálózat kiépítése a település modernizációját eredményezi. Közel egy éve kezdődött a Kaposszerdahelyi szennyvízberuházás, melynek célja az adott térségben élők életminőségének javítása.

A projektben érintett helyszín a Kaposvár központú szennyvízelvezetési agglomerációhoz tartozik. A közüzemű csatornázás lehetőséget teremt a település ipari, szolgáltatási fejlesztéseihez, fő cél ugyanakkor az egészséges, tiszta lakókörnyezet feltételeinek megteremtése. A Szekszárd-Paksi Kft konzorciumvezetőként vesz részt a kivitelezésben.

A beruházással megvalósításra kerül a települések teljes csatornázása és szennyvízelvezetése. A keletkezett szennyvíz ugyanis a szennyvízhálózaton keresztül, a Kaposváron üzemelő szennyvíztisztító telepre kerül, ahol egyetlen nagy kapacitású modern tisztítási technológia biztosítja majd a kibővült agglomerációból érkező szennyvizek tisztítását. A szennyvíz szakszerű elvezetése és megfelelő tisztítása összességében zöldebb, tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt a településen lakók számára.


A szennyvízcsatornázás legfontosabb eredményei a következők:
•    tisztábbá, higiénikusabbá válik a környezet
•    az egyes ingatlanok komfortfokozata magasabb lesz
•    megnőhet az ingatlanok értéke


A fentieken kívül fontos szempont volt a beruházás melletti döntésben a felszíni- és felszín alatti vizeinek védelme is. A csatornázatlan háztartások elszivárgó szennyvize ugyanis a talajvizet, sőt az élővizeket is károsíthatja, így akár az ott élők egészségét is veszélyeztetheti.


A felszín alatti vizek védelme - például a talajvíz - két okból is kiemelten fontos terület. Egyrészt a jövőbeni vízfelhasználás biztosítását jelenti, másrészt mivel a beruházás során kiépülő új, korszerű csatornahálózatnak köszönhetően a szennyvíz többé nem károsíthatja a felszíni és felszín alatti vizeket, így hozzájárul a természeti környezet hosszú távú fenntartásához és megóvásához.

A kivitelezés várhatóan 2014 tavaszán fog befejeződni.
 

« vissza

Rólunk mondták

„Eldöntöttem, hogy csak olyan mélyépítő vállalkozót fogok megbízni, akinek saját emberei vannak, az alvállalkozókkal általában csak a gond van. Örültem, hogy a Szekszárd-Paksi Kft-ben megtaláltam azt az üzleti partnert, akire lehet számítani, és ráadásul saját kivitelező csapata van.”

Csoma József

Györe Község polgármestere

„A cég munkájával elégedett vagyok: határidők, minőség, korrekt hozzáállás, mind rendben volt.”

dr. Csonki István igazgató

KDTVIZIG Székesfehérvár

Ügyfélszolgálat

+36 74 505 890