Szekszárd-Paksi Kft. - vízgazdálkodás

Felújítás alatt a Béla király tér

Dátum: 2013. január 18.

A közműépítési fázis 2013 év elején befejeződik.

Aki sűrűn jár a belvárosban, az útlezárásokkal, forgalomátirányításokkal találkozik. Nem meglepő, hiszen a hónap elején elkezdődött a Béla tér felújítása és funkcióbővítő városfejlesztése. Az ott közlekedők hosszútűrését követelő projekt azonban fontos munkálatokat takar. Így bármennyire embert próbáló időszakról is legyen szó, a felújítás remélhetőleg mindenki megelégedését szolgálja majd.
A több mint 800 millió forintos felújítást az Európa Kulturális Programhoz kapcsolódó pályázati támogatás teszi lehetővé. A projekt keretén belül sor kerül a díszvilágítások, csobogó, szökőkút, vármegyekert rendezés, valamint a térburkolatok cseréjére illetve korszerűsítésére. Vannak azonban a projektnek nem annyira látványos, ám ugyanakkor igen fontos részei, mint például a közművezetékek cseréje.
A mélyépítési munkák során szükséges a régi, elavult csővezetékek kiváltása, melyek gyakorlati megoldása, tervezése és újjáépítése korszerű, modern technológiák bevonásával történt. A projekt mélyépítési feladatait a Szekszárd-Paksi Kft. végzi.
A kivitelezés közműépítési szempontból három területet érint. Az egyik a csapadékvíz elvezető csatornahálózat újjáépítése és korszerűsítése. Erre azért volt szükség, mert a régi falazott, téglaboltozatú csapadékrendszer a mai kor követelményeinek már nem felel meg.  Ezen kívül a szennyvízcsatorna hálózat felújítása is a projekt része, hiszen az elavult vezetékek már nem tudták mai kor igényeinek megfelelően ellátni a feladatukat.
A csatornázással várhatóan hosszútávra megoldódik a Béla király tér alatti szennyvízelvezető rendszer biztonságos üzeme.
A harmadik terület az ivóvíz vezetékek cseréje, melynek célja szintén az vízvezeték hosszú távú biztonságos üzemeltetése. 
A közműépítési feladatokat célszerű volt a tér felújításához igazítani, hogy az új térburkolatot ne kelljen a későbbiek során vezetékjavítás miatt felbontani. A projekt ezen fázisa előre láthatóan jövő év elején befejeződik.
Közműépítési munkálatok befejezését követően is számítani kell forgalomkorlátozásra, mert a teljes beruházás várható befejezése 2013 év nyár elejére várható.
« vissza

Rólunk mondták

„Eldöntöttem, hogy csak olyan mélyépítő vállalkozót fogok megbízni, akinek saját emberei vannak, az alvállalkozókkal általában csak a gond van. Örültem, hogy a Szekszárd-Paksi Kft-ben megtaláltam azt az üzleti partnert, akire lehet számítani, és ráadásul saját kivitelező csapata van.”

Csoma József

Györe Község polgármestere

„A cég munkájával elégedett vagyok: határidők, minőség, korrekt hozzáállás, mind rendben volt.”

dr. Csonki István igazgató

KDTVIZIG Székesfehérvár

Ügyfélszolgálat

+36 74 505 890