Szekszárd-Paksi Kft. - vízgazdálkodás

Életminőség fejlesztő beruházás Zomba Községben

Dátum: 2014. március 04.

A XIX. századi neves gyógyszerészéről - Rozsnyay Mátyásról – híres, és dombokkal, völgyekkel, vízfolyásokkal és állóvizű tavakkal büszkélkedő Tolna megyei Község közel 2400 lakost számlál. A Község Önkormányzata év elején indította azt a nagyszabású projektet, amivel a település teljes körű szennyvízcsatornázását és a keletkező szennyvizek korszerű tisztítását fogja megoldani. A községen épülő szennyvíztisztító telepre mind vízgazdálkodási mind környezetgazdálkodási szempontból nagy szükség van.

A Szekszárd-Paksi Kft július második felében kapcsolódott be ebbe a projektbe, ahol a ZOMBA Csatornaépítő Konzorcium tagjaként, konzorciumi vezetőként, vesz részt a kivitelezési munkálatokban.

A tervezett beruházás célja a Zomba szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvíz elvezetésének és tisztításának hosszútávi megoldása. A fejlesztésre azért volt szükség, mert a családi házas övezetben keletkező szennyvíz jelenleg a házi gyűjtőkbe kerül elhelyezésre, melyek vízzárósága kétes és bizonytalan, így a gyűjtőkből a szennyvíz egy része közvetlenül a talajba szivárog, károsítva annak élővilágát és a felszín alatti vizeket.

A felszín alatti vizek védelme két okból is kiemelten fontos terület. Egyrészt a jövőbeni vízfelhasználás biztosítását jelenti, másrészt hozzájárul a természeti környezet hosszú távú fenntartásának és megóvásának.

A településen az említett szennyvíz elvezető hálózat kivételével minden közmű kiépítésre már sor került korábban. A jelenlegi beruházás célja a területen keletkező kommunális szennyvizek összegyűjtése, elvezetése központi szennyvíztisztító telepre, ahonnan tisztítás után a befogadóba kerül, mindez a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembe vételével, és a jelenleg elérhető legjobb technológia segítségével történik.

A kivitelezés során közel 14000 fm csatornacső lefektetésére kerül sor. A szennyvíztisztító telep tervezett helye Zomba külterületén, a Zombai-árok mellett elhelyezkedő területen kerül kiépítésre.  

A projekt befejezése 2014 júliusában várható.
 

« vissza

Rólunk mondták

„Eldöntöttem, hogy csak olyan mélyépítő vállalkozót fogok megbízni, akinek saját emberei vannak, az alvállalkozókkal általában csak a gond van. Örültem, hogy a Szekszárd-Paksi Kft-ben megtaláltam azt az üzleti partnert, akire lehet számítani, és ráadásul saját kivitelező csapata van.”

Csoma József

Györe Község polgármestere

„A cég munkájával elégedett vagyok: határidők, minőség, korrekt hozzáállás, mind rendben volt.”

dr. Csonki István igazgató

KDTVIZIG Székesfehérvár

Ügyfélszolgálat

+36 74 505 890