Szekszárd-Paksi Kft. - vízgazdálkodás

Egészségesebbé és élhetőbbé válik Dávod

Dátum: 2014. március 04.

Bács-Kiskun megyében, a Bajai kistérségben található Dávod településen több mint egymilliárd forintos beruházással építik ki a szennyvízcsatorna-hálózatot. A beruházás célja a területen keletkező kommunális szennyvizek összegyűjtése, és elvezetése, arra a központi szennyvíztisztító telepre, ahonnan tisztítás után a befogadóba kerül.

A községen épülő szennyvíztisztító telepre mind vízgazdálkodási mind környezetgazdálkodási szempontból nagy szükség van.

Jelenleg a családi házas övezetben keletkező szennyvíz a házi gyűjtőkbe kerül elhelyezésre, melyek vízzárósága nem megbízható, a keletkező kommunális szennyvíz elvezetése és tisztítása nem megoldott. Előfordul, hogy a gyűjtőkből a szennyvíz egy része közvetlenül a talajba szivárog, és károsítja a felszín alatti vizeket. Köztudott, hogy a felszín alatti vizek minősége kiemelten fontos terület, hiszen a lakossági ivóvízellátás nagy része felszín alatti vízből történik. A talajba szivárgó szennyvíz ezen kívül károsíthatja a mezőgazdaságot és a vízi élővilágot is.

A tervezett szennyvíztisztító telep korszerű, a jelenleg elérhető legjobb technológiai színvonalon fog megoldást adni a fent említett problémákra.

A beruházás az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programja keretein belül valósul meg, az Európai Unió támogatásával. A Szekszárd-Paksi Kft kivitelezőként a településen több kilométernyi csatornát épít, illetve üzembe helyez egy szennyvíztisztító állomást. A szennyvíztisztító telep kivitelezése 2013. július 1-én indul útjára. A szennyvíztisztító telep próbaüzeme várhatóan október végére várható. A Projekt lezárásának tervezett napja: 2014.10. 21.

A fejlesztéstől azt várják a beruházásban résztvevők, hogy a kivitelezés befejezése után megnő a község befektetésvonzó és munkahelyteremtő képessége, illetve a környezet és a felszíni vizek minőségének megóvásán keresztül fejlődhet az üdülőfalu látogatottsága.
 

« vissza

Rólunk mondták

„Eldöntöttem, hogy csak olyan mélyépítő vállalkozót fogok megbízni, akinek saját emberei vannak, az alvállalkozókkal általában csak a gond van. Örültem, hogy a Szekszárd-Paksi Kft-ben megtaláltam azt az üzleti partnert, akire lehet számítani, és ráadásul saját kivitelező csapata van.”

Csoma József

Györe Község polgármestere

„A cég munkájával elégedett vagyok: határidők, minőség, korrekt hozzáállás, mind rendben volt.”

dr. Csonki István igazgató

KDTVIZIG Székesfehérvár

Ügyfélszolgálat

+36 74 505 890