Szekszárd-Paksi Kft. - vízgazdálkodás

Csökkenő vízkárok, növekvő környezetbiztonság Bonyhádon

Dátum: 2012. június 26.

Egy éve júliusban indult útjára a belterületi vízrendezési munka Bonyhádon, melynek befejezésére múlt hónapban került sor. A városban élők már régóta várták, hiszen a település több pontján problémát okozott a csapadékvíz elvezetése. A projekt három fő területet érintett:

 1. Völgységi malomárok
  Völgységi malomárok területén különösen fontos volt a vízrendezés. A malomárok régen ugyanis a területen levő vízimalmok vízellátását szolgálta, illetve a település alatt levő Paradicsompusztai halastavak vízelfolyását biztosító vízfolyás volt. Mára a vízimalmok megszűnése után, a malomárok déli részét megszüntették, így az már nem tette lehetővé a belterületről érkező csapadékvíz biztonságos elvezetését. Az el nem vezetett csapadék sajnálatos módon ellehetetlenítette a területen levő kertek művelését.
   
 2. Dózsa György - Rákóczi út
  A Dózsa György – Rákóczi úti részen szintén nem volt vízelvezető árok, így a víz több magántulajdonú ingatlanon keresztül távozott a Völgységi malomárokba.
   
 3. Borbély utca
  Borbély utca – Déli övcsatorna összekötése az ottani terület vízelvezetési problémáit megoldva, a csapadékvíz elvezetését tette lehetővé.

A projekt a Dél-Dunántúli Regionális Program keretében valósult meg, melynek kivitelezője a Szekszárd-Paksi kft. A sikeres műszaki átadásra május végén került sor.


Projektcélok

A projekt rövidtávú célja a Bonyhádot érintő vízkárok, és belvíz okozta káresemények csökkenése.  Hosszú távú célként tűzték ki a környezetbiztonság növelését és a környezeti állapotok javítását. A bonyhádi vízrendezéssel sikerült orvosolni a problémás szakaszokat, beleértve a belterületen levő csapadékvíz elvezető rendszerek átépítését, karbantartását is, ezáltal élhetőbb, biztonságosabb hétköznapokat teremtve a településen élőknek.
 

« vissza

Rólunk mondták

„Eldöntöttem, hogy csak olyan mélyépítő vállalkozót fogok megbízni, akinek saját emberei vannak, az alvállalkozókkal általában csak a gond van. Örültem, hogy a Szekszárd-Paksi Kft-ben megtaláltam azt az üzleti partnert, akire lehet számítani, és ráadásul saját kivitelező csapata van.”

Csoma József

Györe Község polgármestere

„A cég munkájával elégedett vagyok: határidők, minőség, korrekt hozzáállás, mind rendben volt.”

dr. Csonki István igazgató

KDTVIZIG Székesfehérvár

Ügyfélszolgálat

+36 74 505 890